20 aastat tänavatantsu tuli üheks eriliseks õhtuks suurele lavale

14. oktoobril tähistas Eesti suurim tänavatantsukool JJ-Street Alexela kontserdimajas oma 20. aasta juubelit, kui lavalaudadele toodi üheks õhtuks legendaarne Streetshow tantsuetendus ning üles astusid Nublu ja Gameboy Tetris. Tänavatantsuetendust vaatas täismaja.

Etendusega rännati ajas tagasi ning jutustati erilise teekonna kulgemist läbi eredaimate momentide. Üles astus ka organisatsiooni asutaja, tänavatantsupioneer Joel Juht, kes esmakordselt räppis ja tantsis üheaegselt. Õhtu külalistena astusid üles Eesti hip-hopi kuumad nimed Nublu, Gameboy Tetris ja MC Culpas.

Kuigi esinemiskogemusi on kuhjaga, tõdes Joel Juht veel enne etendust, et ärevus on ikkagi sees. “Ei tea, mida oodata ja eks kahekümne aasta jooksul on tegelikult juhtunud ikkagi igasuguseid asju. See on olnud omaette peatükk. Lisaks ma esinen nii, et üheaegselt tantsin ja räpin ning see on juba omaette proovikivi. Peaasi, et hapnik otsa ei saaks ja liigutused häält ei mõjutaks,” rääkis Juht. Seda ei juhtunud ja show õnnestus väga hästi.

Ta kinnitas, et JJ-Street ei ole pelgalt üks tavaline tantsukool. “Soovin, et inimesed näeksid seda panust, mis on antud noorsootöösse ning pingutatud selle nimel, et noored saaksid igal pool Eestis tegeleda millegi huvitavaga ja lapsevanemad ei peaks nende pärast muretsema,” arutles ta.

JJ-Street Streetshow lavastusel tulid esitamisele ka mõned sellised koreograafiad, mis sündisid tänavatantsu levimise algusaastatel ning erinevad ajastud põimiti kokku huvitavasse lavaprogrammi. Lavastuse teisel poolel astusid koos Nublu ja Gameboy Tetrisega üles ka tantsijad ning energiat jagus viimase hetkeni.

Enne lavastust toimub ka VIP eriprogramm, kuhu olid kutsutud suurimad toetajad ja inimesed, kes on aidanud tantsukooli toimimisele oma nõu ja jõuga kaasa. “Üksikult ei jõuaks inimesi ju tänada ja tegelikult on neid nimesid veel, kes on kindlasti palju teekonnale kaasa aidanud. Ma arvan, et selliste inimeste meeles pidamine on väga vajalik. Samas on kontsert tänuavaldus kõigile, kes publiku seas istuvad ja sellest erilisest sündmusest osa saavad.”

Galerii kogu etendusest leiab SIIT.

JJ-Street Crew etteaste leiab SIIT.

Rohkem lugemist leiab Postimehest, Kroonikast ja Delfist.

Meeldib? Jaga edasi!

jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street