JJ-Street tantsijad tulid Leedust koju võidukalt ja meeleolukalt, Baltikumi tantsijad võtsid eestlased soojalt vastu

13. mail toimus Leedus Vilniuses tänavatantsuvõistlus The Circle II 2023: International Street Dance Championship, kus põnevad lahingud peeti House’i, Lockingu, Poppingu ja Waackingu stiilides. JJ-Street tantsijad jäid silma nii oma ühtse positiivse energiaga kui ka heade tulemustega. 

Võistlustele oli kogunenud osalema tantsijaid nii Baltikumist kui ka mõnest teisest Euroopa riigist ning kokku läks omavahel vastamisi ligi 100 tantsijat. Kõige tihedam konkurents oli House’i avatud kategoorias, kuid ka teistes stiilides käis tihe rebimine.


JJ-Street Tantsukooli parimad tulemused olid järgmised:
1. House Algajad
Emily Soo, I koht
2. Locking Open
Mirell Karhu, II koht
Kertu Kibal, poolfinaal
3. Waacking Open
Madis Ader, poolfinaal

Sündmust korraldas Kaunas City Poppers meeskond koos Dinamitas festivali eestvedajatega ning žürii moodustasid Leedu esindajatest Gaudrė (G House), Little One (Kaunas City Poppers), Miss J (J Waackers) ning Poolast saabunud Shiney (Warszawski Funk).
Võistlusreis oli hea võimalus näha lähiriikide tantsijaid, tuua Baltikumi komuun kokku ja panna ennast proovile teises keskkonnas.

Treener Brita Kikas tõdes, et üllatavalt positiivne oli näha, kuidas Balti riikides on kõigi funk tänavatantsustiilide esindajad olemas ja seltskond ühtehoidev. “See on meie tantsijatele kindlasti heaks eeskujuks, sest meid võeti kohapeal väga soojalt vastu. Selliste sidemete loomine aitab kaasa sellele, et ka välismaal teatakse Eesti tänavatantsijaid ning just nii saavad noored tulevikus jala ukse vahele suurematel võistlustel Euroopas,” kirjeldas Brita Kikas.
Väga tänuväärseks pidas ta Waackingu kategooriat, kuna sellele stiilile lähiriikides tihti võistluseid ei toimu. “Kindlasti andis see motivatsiooni edasi treenida ning loodetavasti saame nende tantsijatega teha tihedamalt koostööd ka tulevikus. Waackingu kohtuniku tagasiside oli hea ja mulle jäi kõlama mõte, et tantsija ei pea olema perfektne, vaid ennast tuleb armastada oma tantsu sees,” ütles ta.

Lockingu treener Lenel Karu kinnitas, et eestlased suutsid oma jälje maha jätta ning tulevik saab olema ootusärev. “Suur rõõm on heade tulemuste üle ja väga positiivse tagasiside osas nii kohtunikelt kui võistlejatelt. Näitasime, et Eestis on mitmekesine tänavatantsukommuun, mis aina kasvab. Kaasas oli mitmeid tantsijaid, kes varem üldse polnud Eestist kaugemal võistlustel käinud. Nüüd tuleb tööd edasi teha,” sõnas ta.


Treener Mirell Karhu tõdes, et iga võistlus annab uue kogemuse. “Lahe oli näha nii uusi kui tuttavaid nägusid tantsijate seas. Tunnen, et võistlustel läks mul hästi ja olime kohal päris suure pundiga, millega üllatasime Leedu tantsijaid, kellest mõned vaevu olid varem kuulnud Eesti tänavatantsust. Kuna võistlus toimus ühe hip hopi festivali raames, siis oli pealtvaatajate hulk mitmekesisem ja sündmuse järel keerutasid plaate kohalikud DJ-d.”

Lockingu treener Kertu Kibal nentis, et võistluse ja tantsijate tase üllatas teda positiivselt. “Tore oli näha just rohkelt osalejaid Lockingu ja Waackingu stiilides, kus seda alatihti ei näe.  Minu jaoks oligi kõige meeldejäävam ja olulisem see energia, mida saime ja mille ka endast maha jätsime,” lisas ta.


Meeldib? Jaga edasi!

jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street