Kuidas sündisid Koolitantsult eripreemiad toonud koreograafiad?

Koolitantsu festivali Tallinna eelvoor möödus JJ-Street tantsijatele väga edukalt. Koju toodi mitu eripreemiat, publiku lemmiku tiitel ning kuhjaga positiivseid emotsioone.

JJ-Street Popping võttis Tallinna eelvoorult osa 10-12. klasside vanuseastmes koregraafiaga “Tehisinimesed”, mille eest pälvis eripreemia “stiilitruu ja läbimõeldud koreograafilise terviku eest”. Tantsu teemaks olid robotid ehk tehisinimesed ja nende käitumine tänapäeva ühiskonnas. Juhendaja Tauri Vosmani sõnul andsid tantsijad laval oma parima soorituse. “Lavale minnes oli energia väga hea ning rahvas elas kaasa, sest nad polnud kunagi varem midagi sellist näinud. Me keskendusime ühele konkreetsele stiilile ja võimalikult puhtale esitlusele,” rääkis Vosman. Tantsijate kostüümid olid särtsakad ning stilistika lisas esitlusele palju juurde. “Mõned olid poppingu stiiliga esimest korda laval ning said suurepärase kogemuse. Kuigi poppingus on ajastamine väga oluline ja palju võib valesti minna, seda laval ei juhtunud. Kohtunike sõnul jõudis energia rahvani väga hästi,” lisas Vosman.



Samas vanuseklassis võistelnud JJ-Street vogue’i tantsijate koreograafia “Kooritants” pälvis eripreemia “meelelahutusliku ja paeluva lavastuse eest”. Juhendaja Kätriin Kübar kaasas tantsu valmimisel juurde tantsijaid nii Tallinnast kui Pärnust ning sidus idee humoorikaks tervikuks. Põnevust tekitasid ehtsal kujul nunnade kostüümid.Kätriinil tekkis idee kooriteemaliseks kavaks juba ammu, kuid siis polnud sobivat muusikat. Leidsime õige loo ühelt Norra võistluselt,” rääkis üks tantsijatest Kerli Kiiler. “Nunna riietus lisas ilmselgelt vürtsi juurde ning muutis tantsu äärmuslikuks, aga silmapaistvaks,” lisas ta. “Kooritants” valiti ka üheks publiku lemmikuks ning rahvahääletusega saab tutvuda siin.



Samal nädalavahetusel toimus Koolitantsu festivali eelvoor ka Harjumaal, kus 6-9.klasside vanuseastmes tõid JJ-Street Saue tantsijad koreograafiaga”Võidukalt lõpuni” eripreemia “heade kompositsiooniliste lahenduste eest“. Juhendaja Birgit Käsperi sõnul osales grupis väga erineva vanusega noori, kelle omavaheline tiimitöö tõi tema sõnul hea tulemuse. “Kava väljendas raskuste ületamist ning lisaks hip-hop stiilile said Saue noored esimest korda esitada dancehall’i stiili,” rääkis ta.


Koolitantsu festivali edasipääsejad selguvad 20. veebruaril.

Palju õnne ning tuult tiibadesse!

Meeldib? Jaga edasi!

jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street jj-street